12.6.2016

Mustapäälappujen käyttö


Kuukauden loppuneet -postauksissani on monesti vilahtanut Bioré-merkkiset mustapäälaput. Viime kuun tyhjentyneistä tarinoidessani kysäisin kiinnostusta näille lapuille omistettuun postaukseen ja muutama hihkaisi myöntävästi, joten nyt sellainen on luvassa! 

biorekäyttö4

Suomalaisista kaupoista ei käsittääkseeni monenlaisia mustapäälappuja löydy. Olen käyttänyt joskus Nivean versioita mutta näihin Biorén lappuihin vaihdettuani en ole paljon muihin koskenut. Noin 35-vuotiaan, Kao:n omistaman brändin tuotteita myydään Aasiassa, Pohjois-Amerikassa sekä Isossa-Britanniassa, helpoiten Biorén tuotteita tilaa eBaysta. Viimeksi kun näpyttelin tilausta (hakuun vaikka biore pore strips) huomasin, että merkillä on myös mustia eli todennäköisesti hiiltä sisältäviä versioita mutta en vielä uskaltanut laittaa sellaisia tilaukseen koska nämä alkuperäiset, vaaleat lappuset toimivat minulla varmasti.

biorekäyttö5

Aasiasta toimittavalta eBay-myyjältä tilatessa laput saa luonnollisesti Aasian markkinoille tehdyissä pakkauksissa. Yhdessä noin 4 euroa maksavassa pakkauksessa on 10 lappua, joiden pusseissa ohjeet ovat myös englanniksi. Tässä postauksessa en kerro miten lappuja kuuluu käyttää vaan miten minä niitä käytän saadakseni niistä parhaan, mahdollisen tehon irti. Minulla on herkkä sekaiho, jolle täsmätuotteet ovat usein tarpeen; poskipäilläni on aavistus couperosaa ja etenkin talvisin poskien ja otsan alueella on kuivuutta, mutta nenän ja leuan alueella sen sijaan epäpuhtautta. Pienet mustapäät nenässä ovat oikea ärsytyksenaihe, vaikkei niitä normaalietäisyydeltä edes näkisi. Herkästi reagoiva ihoni ei suutu näiden lappujen käytöstä mutta muiden vähänkin herkkäihoisten suosittelen toki kokeilemaan varoen!

Kuulen usein, ettei lappuun tartu yhtään mitään, missä vika!?
Kaikkien ihosta nämä eivät varmasti irrota samalla tavalla tavaraa, mutta jospa näillä vinkeillä joku saisi laput toimimaan paremmin! Näin minä siis käytän Biorén mustapäälappuja:

biorekäyttö1

Ensinnäkin, teen lapuilla puhdistuksen korkeintaan kerran viikossa, normaalisti muutaman kerran kuukaudessa ja aina illalla, sillä ihoni punoittaa puhdistuksen jälkeen ja puhdistettujen huokosten on mukava antaa levätä meikistä.

1. PUHDISTUS. Tämä on tärkein vaihe. Ihon tulee olla nihkeän puhdas, eli älä käytä kasvojenpuhdistusainetta, jossa on minkäänlaisia kosteuttavia ainesosia mukana. Vaikka et käyttäisi koko kasvoille niin tujua putsaria, sitä tarvitaan nyt nenälle! Kevyt kuorinta on myös kannattavaa, jotta ihon pinnasta saadaan pois tieltä kuollut ihosolukko. 
Minulla käytössä: Clinique Liquid Facial Facial Soap Mild, Dermalogica Daily Microfoliant

2. Puhdistuksen jälkeen höyrytän kevyesti ihoa eli avaan ihohuokosia lämmöllä. Joskus saunomalla, joskus kaatamalla vedenkeittimestä kulhoon vettä ja hengailemalla nokka kiinni kulhossa jonkin aikaa. 

3. Kun iho on puhdas ja huokoset höyrytetty, otetaan mustapäälappu yksittäispakkauksestaan ulos ja vekit avataan valmiiksi. Lappu on tällöin vielä kiinni kirkkaassa muovissa. Käsittele lappua kuivin käsin!

4. Kun lappu on käyttövalmiina, nenän alue kastellaan kunnolla. Ei kylmää vettä! Et halua sulkea aiemmin huolella avaamiasi ihohuokosia..

biorekäyttö2

5. Lappu pois kirkkaasta taustamuovista ja asettelu nenälle! Vekit auttavat asettelussa - ainakin tällaisella isonenäisellä :D Painele lappu huolella kiinni nenänpieliin. Käytän painelussa avuksi ihan reippaasti kynsiä. Kun lappu on paikallaan, anna sen myös olla siinä. Liima tarttuu mustapäiden "päihin", joten kannattaa pitää pokerinaama, jotta lappu pysyy koko vaikutusajan täysin samassa kohdassa antaen liimalle mahdollisuuden tarttua mustapäihin kunnolla yhdestä kohtaa. Jos lappuun jää ryppyjä, se ei niiden kohdalta tartu mihinkään.

6. Lapun annetaan olla paikallaan 10-15 minuuttia, kunnes se on täysin kuivunut. Tunnet kyllä, kun lappu tuntuu kovalta. Naputtelemassa sormella lappua huomaat varmasti, kun lappu on jämähtänyt kuivaksi.

7. Poistaminen aloitetaan reunasta. Jos siihen tarttuminen tuntuu aikalailla siltä kuin repisit ihosta ulointa kerrosta irti, on lappu saattanut kuivahtaa iholla turhan pitkän ajan. Älä säikähdä, hanasta kuumaa vettä esimerkiksi vanulappuun ja sillä lapun reunojen painelu ja sen pitäisi alkaa irrota helposti. Voit myös suihkuttaa kevyesti koko lapun päälle vettä jos tuntuu siltä, että nyt jämähti kiinni vähän turhan tehokkaasti.

8. Poistaminen kannattaa tehdä hitaasti! Nosta reunasta lappua ylöspäin ja anna lapun vetää kivan ällöt mustapäät ihosta suoraan ylöspäin. Kuvasta tämän kivan tapahtuman saattaakin nähdä, säästin teidät lähikuvalta lapusta...

biorekäyttö3

9. Lappua poistaessa saatat huomata, että osa mukavista matosista katkeaa tai lappu ei vaan jaksakaan vetää niitä irti - kyllä ärsyttää! Tämä vaihe on jo melkoista kidutusta nenäraukalle, joten etenkään herkkäihoisille en sitä suosittele. Muutenkin, tarkkaile omaa ihoasi, mahdollista punoitusta tai ihoärsytyksen merkkejä! Mutta siis, jos osa epäpuhtauksista jää selvästi ihoon "puoliksi kiinni", teen tässä vaiheessa vielä kuorinnan hellävaraisella kuorintavoiteella.
Minulla käytössä: LV Kuorintavoide herkälle iholle*

10. Tässä vaiheessa ihoa kuoriessa suosittelen tekemään sen mahdollisimman hellävaraisesti. Pienenpienet kuorintarakeet auttavat poistamaan iholta valmiina lähtöön olevat epäpuhtaudet!

11. Kun kuorinta on huuhdeltu pois, tee viimeinen huuhtelu iholle jääkylmällä vedellä. Tämä auttaa sulkemaan puhdistetut ihohuokoset.

12. Ennen illan ihonhoitorutiinini jatkamista suihkutan iholle vielä rauhoittavaa ja viilentävää lähdevesisuihketta. Seuraavaksi ihon pH:n tasoittava, miedosti alkoholipitoinen kasvovesi, silmänympärysvoide, kasvoseerumi ja usein yövoiteen tilalla ihoa kosteuttava ja rauhoittava naamio.
Minulla käytössä: Avène Thermal Spring Water, Mossa Youth Defence Soothing Vitamin Toner*, Estée Lauder Advanced Night Repair Eye, Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II -seerumi, Lumene Ultra Sensitive Rauhoittava ja kosteuttava naamio

Tällä puhdistusrutiinilla saan nenästäni enimmät epäpuhtaudet pois. Vaikka ihoni on herkkä, se kumma kyllä kestää tämän rääkkäyksen. Mustapäälappujen käyttöä ei osa kosmetologeista suosittele lainkaan, sillä iholta epäpuhtauksia repivä liima on iholle shokki ja kuulemani mukaan joillain tämäntyylinen puhdistus saattaa jopa suurentaa ihohuokosia. Itselläni en monen vuoden käytön jälkeen ole huomannut mitään negatiivisia vaikutuksia, joten käytän näitä jatkossakin. Pakollisena varoituksena siis suosittelen jokaista olemaan varovainen puhdistuslappusia kokeillessa.

Ovatko mustapäälaput teille tuttu juttu ja tuliko postauksessa uusia vinkkejä niiden käyttöön?

* tuote saatu blogin kautta

10 kommenttia:

 1. Formula 10.0.6 on olemassa mustapäälappuja, mutta ne eivät itselläni toimineet juurikaan. Tai okei, lähti osa mutta näki selvästi että vielä jäi tavaraa jälkeen. Nämä vaikuttavat tosi hyviltä eivätkä ole hinnan kirossa! :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä, en tiennyt että tuoltakin merkiltä löytyy! :) En taida uskaltaa ottaa kokeiluun jos eivät sulla toimineet ja olen niin hirveästi tykännyt näistä Biorén lapuista! :D Kannattaa todellakin kokeilla joskus näitä, minulla mitkään muut eivät ole toimineet yhtä hyvin!

   Poista
 2. Mä käytän Nivean lappuja ja ne on toiminut mulla aina hyvin, niin en ole lähtenyt tilailemaan muualta. Yleensä joka toinen viikko "laputan". :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tekisi mieli ottaa johonkin väliin Nivean laput pitkästä aikaa uudelleen testiin, viimeksi niitä käyttäessäni ne eivät toimineet läheskään niin hyvin kuin Biorét mutta kyllähän ihokin voi muuttua.. :D

   Poista
 3. Pitääpä laittaa paketti tilaukseen. Rakastan käyttää tälläisiä lappuja ja ällöihastella mustapäitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, toivottavasti toimivat sulla yhtä tehokkaasti! :) Mustapäiden tarkastelu näistä lapuista on kyllä samaan aikaan niin ällöttävää ja ihanaa :'D

   Poista
 4. Ehkäpä uskaltaudun kokeilemaan mustapäälappuja, vaikuttavat aika tehokkaalta kamalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, minulla ainakin tehoavat tosi hyvin, aina lähtee tavaraa ihosta! :D

   Poista
 5. Tääpäs oli hyödyllinen postaus! Vilkaisen uudelleen sit kun ostan taas noita mustapäälappuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että postaus oli hyödyllinen! :) ♥

   Poista