20.3.2015

Viiden tuotteen meikki

Olen aiemmin haastanut itseäni tekemään meikin ainoastaan yhden merkin tuotteilla sekä kahden hyvin eri hintaisen merkin tuotteilla. Kumpaakin aion jatkaa; seuraavaksi yhden merkin meikiksi tulee Rimmelin tuotteilla tehty meikki ja kahden ääripään meikkiin ajattelin käyttää Essenceä ja MAC:a, vaikkei jälkimmäinen kuulukaan niihin "luksus-merkkeihin". Merkkien tuotteet kuitenkin painivat eri ihan eri hintaluokissa, mikä on se jutun juoni.
Koska meikkaamisessakin itsensä haastaminen on hauskaa, päätin kokeilevani viiden tuotteen meikkiä. Tarkoituksena on siis tehdä koko kasvojen meikki käyttäen vain viittä tuotetta. Arkeen hyvin kevyesti (jos ollenkaan) meikkaaville viisi tuotetta ei varmasti kuulosta edes haasteelta. Minäkin kyllä lähden usein ovesta vain kahdella tuotteella (peitevoide ja kulmakynä) maalailtuani, mutta siihen koko kasvojen meikkiin tulee huomaamatta käytettyä hämmentävänkin montaa tuotetta!

Katselin meikkijemmojani sillä silmällä, että löytää tulisi tuotteita, joita voi käyttää meikissä useampaan tarkoitukseen. Paletit jätin suosiolla pois laskusta, tässä haasteessa yhden tuotteen tulee olla nimenomaan yksi tuote eikä monta tuotetta yhdessä pakkauksessa. Tällaiseen satsiin päädyin! Kaikkia muita paitsi ripsiväriä käytin vähintään kahteen hommaan meikissäni. Käydään ensin läpi ne valitsemani tuotteet ja katsotaan sitten miten onnistuin!


Revlon Colorstay -meikkivoiteen valitsin, koska se jämähtää iholleni ilman puuterointiakin, kestää kauan siistinä ja on niin peittävää, että voin käyttää meikkivoidekerroksen jälkeen samaa tuotetta myös peitevoiteena. Sävyni on 150 Buff ja käytössä on normaalin ja kuivan ihon versio, rasvoittuvalle iholle tästä on olemassa erikseen vieläkin mattaisemman pinnan jättävä voide. Revlonia ei myydä Suomessa (vääryys) mutta tänne toimittavia nettikauppoja, joista tätä löytää, ovat ainakin allbeauty ja maquillalia.


Make Up Storen Smog-luomiväriä käytin kasvojen varjostuksiin, kulmakarvoihin sekä silmämeikkiin. Vaikka kuva aavistuksen lämmittää sävyä ja on luonnossa pikkuisen kylmempi, olisi tämä silti saanut olla vähän harmaampi kulmieni meikkausta ajatellen. Saman merkin Masai voisi olla toimivampi sävy.


The Balm Mary-Lou Manizer on pehmeä ja pigmenttinen puuteri, jota voi käyttää kasvojen korostuksiin sekä luomivärinä - juuri niihin hommiin minäkin tätä käytin. Upea, vaalean shampanjainen sävy hohtaa shimmerisenä ja levittyy iholle kauniisti. Kasvojen korkeita kohtia korostellessa tätä kannattaa käyttää kevyellä kädellä.


No ripsiväriä nyt ei oikein voi käyttää muuta kuin ripsiin. Valitsin LivBoxista tulleen Rimmel Scandaleyes Retro Glam -ripsarin, jonka otin vastikään käyttöön ja ihastuin saman tien! Ehdinkin jo hehkuttaa tätä instagramissa. Kahdella kerroksella (ilman kuivumistaukoa) saan ripsiini pituutta ja näyttävyyttä ilman mitään klimppejä, tästä tykkään!


Viimeisenä Korres Mango Lip Butter, joka toimi sävytettynä huulivoiteena sekä poskipunana! Tämän mukavammalta ei huulimeikki enää voi tuntua. Meikki ja meikki, huulirasvaahan tämä oikeastaan on. Koska ihollani on aavistus väriä itseruskettavan ansiosta, uskalsin napata oranssihtavan sävyn, joka ei kalpealle minulle tuppaa istumaan. Pelkäsin vähän voiteen tuntuvan poskilla tahmealta, mutta pikkuskunkilla töpöteltynä sen sai hyvin ihoon kiinni ja sai kuivahkon ihoni näyttämään raikkaalta!


Tässä vielä läjä välineistä, joita käytin. Näitä nyt ei sentään laskettu siihen viiteen tuotteeseen. Meikki ilman siveltimiä -tyylisiä haasteitakin olen muuten nähnyt, pitäisiköhän siihenkin tarttua kun nyt kovasti olen yrittänyt rutiininomaista meikkaustani haastaa. Meikkivoiteen levitin pinkillä Beauty Blenderillä, superpeittävätkin voiteet jäävät iholle luonnollisen näköisenä tällä töpötellessä! Varjostuksia vetelin Real Techniques Cheek Brushilla, kulmakarvoihin käytin sen saman sävyn kanssa MUA E7-sivellintä ja silmämeikkiin levitin samaa Smogia Zoeva 231:llä (luomivakoon, ulkonurkkaan ja alaripsirajaan) ja häivytin Zoeva 227:lla. Kasvoille levitin korostuspuuteria hyvin kevyesti Real Techniques Contour Brushilla ja silmämeikkiin liikkuvalle luomelle Zoeva 234:llä. Lip Butteria töpötin huulille sormella ja poskille kämmenselän kautta e.l.f. Small Stipple Brushilla.


Ja se itse meikki!
Viihdyin tällä naamalla hienosti koko päivän eikä edes tuntunut miltään hölmöltä hätämeikiltä. Huomasin, että jo yksi tuote lisää olisi helpottanut meikkaamista huomattavasti. Kulmat eivät ottaneet onnistuakseen (etenkin häntä on minun makuuni liian kapea) ja silmämeikkikin olisi ollut paljon helpompi tehdä kahden sijasta kolmella tuotteella. Mielestäni onnistuin silti aika hyvin huijaamaan kasvoilleni täyden tällingin paljon pienemmällä määrällä tuotteita kuin mitä normaalisti olisin käyttänyt!


Silmämeikin pohjustajana toimi tietenkin se Revlonin Colorstay, jota käytin meikkivoiteena ja peitevoiteena. Yllättävän hyvin sekin piti 7-8 tuntia luomivärit paikallaan, illan aikana ne alkoivat pikkuhiljaa liikuskella. Luomivärin häivyttelyn vaikeus ilman puuterista pohjaa tuli taas huomattua. Vähänkin tahmealla pohjalla värit saa kyllä kiinnittymään, mutta ei häivyttymään kauniisti. Sai tehdä töitä siveltimellä!


 Ajattelin aluksi tummien silmienalusteni jäävän varmasti loistamaan meikkivoiteen läpi niiden ollessa, no, peitevoidetta kipeästi vaativat, mutta meikkivoiteen kuivuttua töpöttelin sitä vielä lisäpeittoa vaativiin kohtiin ja hyvin toimi! Beautyblenderin ansiosta voidetta ei edes näyttänyt olevan paksua kerrosta iholla. Yritin näillä turhan monella lähikuvalla tuoda esille meikkivoiteen lisäksi korostuspuuterin ja lip butterin sulautumista iholle. Tahmealle pohjalle en todellakaan suosittele levittämään puuterimaista highlighteria, minä pyyhkäisin Mary-Louta hyvin kevyesti poskipäille aivan poskipunan yläpuolelle ja se sai kasvoni näyttämään paljon eloisimmilta kuin mitä peili kertoi sängystä noustessani.. Muun sairastelun lisäksi oloa on viime päivinä pahentanut ulkona liikkuminen, ainakin muut astmaatikot varmasti ovat huomanneet tuon kamalan katupölyn!
Mutta teidän tuomionne? Onnistuinko tekemään viidellä tuotteella ehkä minulle tyypillisen meikin, johon saatan helposti käyttää triplamäärän tuotteita vai pomppaako hyvin rajoitettu sävyvalikoima silmään?

1 kommentti:

 1. 15 kommenttia Viiden tuotteen meikki


  Pirkon Paletilta
  20.3.2015 at 08:35 (3 kuukautta ago)
  Ihastuttavan keväinen tuo Korresin sävy! <3

  Vastaa

  Helena
  20.3.2015 at 23:30 (3 kuukautta ago)
  Lämpimät ja hempeät sävyt tulee kummasti mieli ottaa käyttöön auringonvalon lisääntyessä! :)

  Vastaa

  Salla
  20.3.2015 at 10:24 (3 kuukautta ago)
  Ei kyllä mikään meikissä paljasta, että olet käyttänyt vain viittä tuotetta! Ja oi tuo Korres on ihanan näköinen! :)

  Vastaa

  Helena
  20.3.2015 at 23:30 (3 kuukautta ago)
  Korresin Lip Butterit on aivan ihania, ainut miinus tosta purkista, josta sitä pitää onkia sormella/spaattelilla!

  Vastaa

  Jonna H.
  20.3.2015 at 10:25 (3 kuukautta ago)
  Wau, tosi hyvin viidellä, sillä oon laskenut, että mun sellaiseen meikittömään perusmeikkiin meneen 10-12 tuotetta. :D

  Vastaa

  Helena
  20.3.2015 at 23:32 (3 kuukautta ago)
  Havahduinpa just tässä yks päivä huomaamaan, että käytin vaaleaan, lähes huomaamattomaan silmämeikkiin jo viittä luomiväriä… Toi viisi on oikeasti haastellinen määrä koko meikkiin! :D

  Vastaa

  Jenn1
  20.3.2015 at 10:59 (3 kuukautta ago)
  Miten upea iho! Ethän sinä edes mitään meikkiä kaipaa…!

  Vastaa

  Helena
  20.3.2015 at 23:32 (3 kuukautta ago)
  Voi kiitos Jenni! <3

  Vastaa

  Linda
  20.3.2015 at 14:06 (3 kuukautta ago)
  No ei kyllä näytä yhtään minkäänlaiselta hätävarameikiltä, vaan todella kaunis lopputulos! :)

  Vastaa

  Helena
  20.3.2015 at 23:33 (3 kuukautta ago)
  Jes, kiitti Linda! :)

  Vastaa

  Nella / Neiti Minttukihara
  20.3.2015 at 16:07 (3 kuukautta ago)
  Tosi nätti meikki :)

  Vastaa

  Helena
  20.3.2015 at 23:33 (3 kuukautta ago)
  Kiitos Nella! :)

  Vastaa

  Heini P
  20.3.2015 at 22:21 (3 kuukautta ago)
  Wau! Tulipas nätti ja raikas meikki. Ja näin muutamallakin voisi pärjätä jos haluaisi…

  Vastaa

  Helena
  20.3.2015 at 23:35 (3 kuukautta ago)
  Hauskaa oli kyllä huomata, että voi pärjätä – ihan helppoa se ei tosin ollut :D Pitkän pähkäilyn jälkeen valitsin kyllä aika toimivan kombon!

  Vastaa

  Pirjo
  21.3.2015 at 21:44 (3 kuukautta ago)
  Todella kaunis meikki! Haastellisuuden huomioiden vielä extrapisteet :)

  Vastaa

  VastaaPoista